perjantai 11. helmikuuta 2022

Kansaneläkelaitos jatkaa laitonta toimintaansa oikeuskanslerin päätöksistä riippumatta!

Kelalla on kumma tapa rikkoa lakia ja koettaa pakottaa työkyvyttömät ihmiset TE-toimiston kirjoille. Kantelin oikeuskanslerille, kun Kela koetti pakottaa minut, työkyvyttömän ihmisen, TE-toimiston kirjoille. Oikeuskansleri teki päätöksensä (28.10.2021 OKV/1512/10/2020) (ladattava pdf), että Kela toimi lainvastaisesti, jonka toin esille blogissa. Tämän jälkeen Kela lopetti hetkeksi minun patistamisen TE-toimiston kirjoille. 

Mutta, nyt, taas kerran, Kela koettaa jälleen patistaa minua työvoimatoimiston kirjoille, vastoin lakia, vastoin Kelan omia ohjeita ja vastoin oikeuskanslerin päätöstä.

 
Miten maassamme voi tilanne olla tämä, että Kansaneläkelaitosta ei koske lait, sen omat ohjeet, eikä edes oikeuskanslerin ohjaus? Mitä virkaa on oikeuskanslerin laillisuusvalvonnalla ja päätöksillä, jos viranomaiset voivat rikkoa niitä uudelleen ja uudelleen ilman mitään seurauksia? Mikä on se instanssi, johon pitää sitten valittaa, jos edes oikeuskansleri ei saa mielivaltaisesti ja lainvastaisesti toimivaa viranomaistahoa kuriin, vaan mielivalta ja laittomuus vain jatkuu ja jatkuu?

Minulla on sentään sen verran voimia, että jaksan valittaa näistä asioista. Moni sairas ihminen ei jaksa. Monet heistä päätyvät työkyvyttöminä TE-toimiston kirjoille mukatyöllistettäväksi tai hyödyttömille kursseille, joihin heidän sairautensa ei antaisi myöden. Osa putoaa leikkuriin, koska ei kykene osallistumaan näihin kursseihin tai edes TE-toimiston kirjoille heikosta kunnostaan johtuen. Äärimmäisen harva jaksaa taistella. Suurinosa antautuu ja kärsii.
 
Kansaneläkelaitoksen toiminta on ollut vuosikausia jatkuvaa, suunnitelmallista ja nähtävästi edes oikeuskansleri ei pysty sitä muuttamaan. Kansaneläkelaitoksen toiminta vaarantaa sairaiden ihmisten fyysisen ja psyykkisen terveyden, sekä vääristää tilastoja työttömistä ja työkyvyttömistä. Ottaen huomioon, että toiminnan kohteena ovat heikossa asemassa olevat, usein psyykkisesti ja/tai fyysisesti sairaat ihmiset, toiminnan luonne on erityisen törkeää. Törkeänä se jatkuu jatkossakin, koska mikään taho ei ilmeisesti saa sitä loppumaan. Laki ei Suomessa toteudu. Suomi ei ole oikeusvaltio. Viranomaiset voivat rauhassa rikkoa lakia ilman mitään seurauksia, tämä on jälleen todistettu täysin aukottomasti tälläkin tapauksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti